Hule i BLOX trappegalleri

F1CF3547-7AED-4C18-BE09-5A43D3695540

Med “Smutturen” er naturen flyttet ind i DAC. En udstilling til dine sanser om 50 unikke naturoplevelser i Danmark. Fra Opalsøen på Bornholm til Grenen i det nordligste Jylland.

Danmark er fuld af skønne naturattraktioner, som mange af os ikke kender. Landet er dækket af ca. 23 procent natur og mere end 7.300 km kyststrækning, der gemmer på en lang række skønne oplevelser.

I denne udstilling og i inspirationsguiden Smutturen.dk får du indblik i 50 unikke steder i Danmark, som alle rummer et særligt oplevelseselement, og som alle er helt gratis at besøge. Udstillingen spreder sig over flere niveauer i Trappegalleriet, hvor du kan udforske en hule bygget i samarbejde med Dansk Hulebyg, og hvor børn kan tegne deres egen drømmehule.

Udstillingen byder også på naturmaterialer fra nogle af de 50 steder fra Smutturen.dk – fra lyng, sand og granit til flint og en stor sten fra Lejre. Den inviterer dig til at mærke Danmarks natur på egen krop og blive inspireret til selv at tage ud i landet og opleve mere.

Samarbejdspartnere

Bag Smutturen står Realdania i samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme, Naturstyrelsen og VisitDenmark. Udstillingen er støttet af Realdania, og hulen i udstillingen er bygget i samarbejde med Dansk Hulebyg.

9C6DB10B-F344-4B4D-B0DE-1D879F5ADADF